Vergeten?

In 2011 was ik op zoek naar waterdichte stof om mijn eigen tas te maken. Via een internet speurtocht kwam ik uit bij Joan’s schuimrubberbetaalbaar. Aangezien ik toch ook graag even weet wat ik koop zijn mijn dochter en ik naar IJmuiden getogen.

Daar aangekomen werden we uitstekend geholpen door een jeugdige medewerker. Geen vraag was hem te gortig en ik had er nogal wat Undecided.

Na een uur had ik alles wat ik zocht en togen wij met een gevulde kofferbak weer huiswaarts. Bijna thuis aangekomen (we moesten zo’n 3 kwartier rijden) bedacht ik mij dat mijn stof nog in IJmuiden was blijven liggen. Mijn dochter meteen gebeld om het veilig te stellen en te vragen of ze het op konden sturen.

Joan gaf het advies om zo gauw we thuis waren een mail met adres te sturen. Het is ook een internetwinkel dus versturen zou geen problemen opleveren. Dit uiteraard gedaan met daarbij de vraag waar we de verzendkosten naartoe moesten overmaken; had ik er maar meteen aan moeten denken om het mee te nemen, toch? Echter betalen hoefden we  niets! LaughingLaughingLaughing

In één woord: GEWELDIG! Dat noem ik nou nog eens service. Ik denk nog vaak met veel plezier terug aan dat uitstapje. Minstens zo geweldig als een pretpark.