YII – een php framework

Als je veel met php gaat werken en eigen websites wilt ontwikkelen heeft het een voordeel om met een framework aan de gang te gaan. Je kunt hiermee de zaken enigzins scheiden, waarmee het ook makkelijker wordt om aanpassingen te maken. Als je extra opmaak wilt toevoegen hoef je dit dan maar op 1 plek te doen.

Er zijn diverse frameworks op de markt zoals bijv. Zend, Symfony, CakePHP en YII. Elk heeft zijn goede en slechte eigenschappen. YII heeft mijn voorkeur omdat het niet overloaded is(Zend), leercurve valt redelijk mee(Zend, Symfony) en is niet afhankelijk van mensentaal eigenschappen(CakePHP).

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer frameworks. Een korte zoektocht levert sites op als: http://www.phpframeworks.com/ of http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_application_frameworks (bijgewerkt 29-08-2012 door mij). Waar ik bij mijn keuze ook op gelet heb is de update frequentie. Een framework dat al een paar jaar niet meer is bijgewerkt zal ook minder snel gebruik maken van nieuwe php-technieken.
Hoewel deze sites een redelijk goed overzicht bieden, check ook nog even bij de framework-provider zelf. Wellicht was de pagina toch niet goed bijgewerkt.